video album 2011

     Fanfare Wilhelmina Kerstconcert
Op 18 december brachten fanfare Wilhelmina en het Parochieel Gemengd Koor samen een Kerstconcert ten gehore. Tekst, zang en muziek wisselden elkaar af in de kerk van Hoogeloon.  
     
    Boekpresentatie De Kabouterberg
Op donderdag 8 december werd 't boek Hoogeloon-Kabouter(s)berg gepresenteerd en uitgereikt aan de Provincie Noord-Brabant en stichting Loons Heem. Henk Hiddink, schrijver van 't boek en hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, beschrijft in 't boek de vooruitgang van 't onderzoek naar de grafheuvel.  
     
    Concert Show-en drumfanfare Sint Joris/ Monks Avenue

Zaterdag 19 november sloot Show- en Drumfanfare St. Joris uit Hoogeloon, haar 45-jarig jubileum af met een spetterend en uniek concert. St Joris en de populaire rockband Monks Avenue, ook uit Hoogeloon en ‘nationale bekend, traden samen op.

 
     
    Opening boerderij Spa

Op 11 nov. opende burgemeester Boy Swachten van de gemeente Bladel, net buiten Hoogeloon,- in een bosrijke omgeving-,   boerderij Spa en Gasterij Landschot.

Boerderij Spa is er voor mensen die het heerlijk vinden om te ontspannen in een rustieke omgeving. In Gasterij Landschot zijn 4 kamers voor  B.B. ingericht

 
     
    Intocht St Nicolaas 2011

Ook in Hoogeloon scheen ’t zonnetje tijdens de intocht van Sint en Pieten.

Daar het in Spanje meestal lekker warm is, was dit goeie weer wel  heel fijn voor Sinterklaas en zijn paard. Hij mag natuurlijk niet ziek worden, daar hij nog hard moet werken om iedereen een cadeautje te bezorgen

 
     
    35-jarig bestaan van de  Hennekooi

Bij gelegenheid van hun 35-jarig bestaan organiseert bloemsierkunst de "Hennekooi" een open huis met enkele demonstraties.

Het is een gezellige drukte hier in Hoogeloon. Click hieronder voor de video.

 
     
    Dansdag Basisschool De Vest, Hoogeloon.

Dinsdag 18 okt. stond op  Basisschool De Vest uit Hoogeloon, helemaal in het teken van ‘Het museum-mysterie’. Een dansvoorstelling, waarbij alle kinderen betrokken werden, en georganiseerd door Eye Wash Productie in samenwerking met de school.

 
     
    vrijwilligersavond gemeente Bladel

Het jaar van de vrijwilliger was ook voor de gemeente Bladel aanleiding om de vrijwilligers eens extra in het zonnetje te zetten.

In Den Tref in Hapert werden de passie-award, de jongeren-award en de innovatie-award uitgereikt

 
     
    Open dag kaasboerderij De Ruurhoeve

Op 2 oktober vierde kaasboerderij De Ruurhoeve haar 30-jarig bestaan.

Zij hielden een open dag waar ook andere streekproducten werden gepresenteerd.

 
     
    Dweildag 2011

De eerste zondag van september (04-09-2011) was het centrum van Hoogeloon gevuld met veel muziekliefhebbers bij het derde lustrum van de Dweildag.

 
     
    zomerconcert voor stichting Malang

De Stichting Malang bestaat 10 jaar. Op 14 augustus organiseerden zij een concert waarvan de oprengst geheel ten goede komt aan dit doel.

 
     
    Hoogcasteren Kermis

Vriendengroep de "Dolle Tolle" houdt van spectakel. Zij organiseerden een kermis, compleet met heuse wiellerronde.

 
  .  
    Zorgcoöperatie wint Kempenlandtrofee

Op het streekfestival in Hilvarenbeek won Zorgcoöperatie Hoogeloon de felbegeerde Kempenland trofee

 
     
    Koningschieten 2011

Wordt Jack van Rooy… Keizer van het St Jorisgilde in Hoogeloon? Wie wordt dan de nieuwe koning? Op kermismaandag,  -27 juni-2011, en een dag vol tradities, wordt dit beslist.

 
     
    Loonse motorrit 2011

Op de 1e Pinksterdag, - 12 juni -,  was er voor de 17-de keer de Loonse Motorrit.
De belangrijkste factor is altijd het weer

 
     
    Project Mundial  thema Afrika
Op basisschool De Vest in Hoogeloon, zijn de kinderen op dinsdag 24 mei, de hele dag creatief bezig geweest met ’t thema Afrika. Binnenkort is er ’n tentoonstelling en verkoop van hun gemaakte werkstukken. De opbrengst gaat naar de stichting Malang in Hoogeloon, die ‘n weeshuis in Oost-Java ondersteunt, waar weeskinderen een vakopleiding kunnen volgen  
     
    Taptoe Hoogeloon 2011

OP 15 mei organiseerde Show en Drumfanfare Sint Joris voor de 33e keer Taptoe Hoogeloon. Het was die dag precies 45 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht.

 
     
    Pauselijke onderscheiding Maria Gooskens
Pastoor Lemmens reikte op 14 mei in de Pancratiusviering de onderscheiding Ridder in de orde van de Heilige Silvester uit aan Maria Gooskens  
     
    Keepersclinic bij voetbalvereniging Hoogeloon
Voetballen is leuk, maar keepen is veel leuker. Dat ondervonden zeer zeker de 40 jeugdkeepers uit de Kempen bij de keepersclinic bij voebalvereniging Hoogeloon  
     
    Weidevogelbescherming,

Tegelijk met de koeiendans, konden belangstellenden voor de weidevogels, op 17 april bij Kaasboerderij De Ruurhoeve in Hoogeloon, van dichtbij meemaken hoe de weidevogelbescherming te werk gaat.

 
     
    Voorbereiding Taptoe Hoogeloon

15 mei is er weer de Taptoe
Deze keer is die echter zeer bijzonder daar de kinderen van groep 6 van de basis- school De Vest  mee doen. Vrijwilligers van St. Joris zijn al wekenlang bezig om de kinderen, - apart van elkaar-, alles aan te leren betreffende trompet, drums of show.
Op 29 april werden de groepen samengevoegd om een geheel te vormen.

 
     
    Jeugdvolleybaltoernooi

Op 10 april 2011 organiseerde Jeugdvolleybalvereniging Hoogeloon haar eerste toernooi. Zij  demonstreerden aan veel belangstellenden welke vaardigheden zij al beheersen.

 
     
    Kern Met Pit voor "Virtueelplein Hoogeloon"
 In het provinciehuis in Den Bosch werd op 25 maart 2011 de prijs uitgereikt voor het project waarbij ouderen on-line kunnen communiceren met de Zorgcoöperatie en met hun mantelzorgers  
     
    Prinsenbal 2011
Zaterdag 29 januari werd de nieuwe Prins van de Lappelekkurs weer op spectaculaire wijze bekendgemaakt  
     .
    Nieuwjaarsconcert "St Joris"
Op zondag 2 januari verzorgde Show-en Drumfanfare St. Joris haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert.  
     

 

Baevo