video album 2012

    Onthuling & Opening Kabouterberg
de kaboutersberg van Koning Kyrie is herrezen in het beekdal van de kleine Beerze. De 'nieuwe' kaboutersberg doet nu geen dienst meer als grafheuvel, maar als onderkomen voor vleermuizen  
     
    Opgravingen Romeinse Villa
Aan de Hoogcasterseweg in Hoogeloon vinden opnieuw opgravingen plaats. Archeologen van de Vrije Universiteit uit Amsterdam zoeken naar resten van een Romeinse nederzetting  
     
    Zorgcoöperatie in Europees project

Het Europees project Rural Alliances staat voor het leggen van plattelandsverbindingen.

Streekhuis Kempenland is partner in dit project, waarvan Zorgcoöperatie Hoogeloon subpartner is.

Doel is het uitdragen van deze burgerinitiatieven

 
     
    Heropening speeltuin De Speulwaai, 2012

Op woensdag 24 okt. was de feestelijke heropening van Speeltuin de Speulwaai te Hoogeloon.
De speeltuin is uitgebreid met maar liefst 9 nieuwe toestellen en combineert spelen voor kinderen met outdoor fitness voor ouderen. De herinrichting is gefinancierd uit budget IDOP Hoogeloon  en het coöperatiefonds van de Rabobank Kempen-West.

 
     
    Klein dierententoonstelling

Op 20 + 21 okt. organiseerde Klein dierensport Vereniging Vessem en omstreken (KVVeo) voor de eerste keer haar  klein dierententoonstelling in gemeenschapshuis D’n Anloôp te Hoogeloon.Voor elke dierenliefhebber een leuk uitstapje want er waren wel 520 klein dieren te zien, variërend van allerlei soorten vogels tot cavia’s en konijnen.

 
     
    Dweildag 2012

Op zondag 2 september 2012 was de 16e  Dweildag van start gegaan

 
     
    Start aanleg Kabouterberg

In de week van 13 aug. startte  aannemer Van Beers uit Hoogeloon, - in opdracht van het Waterschap de Dommel-,  met de bouw van de vleermuizenkelder in Hoogeloon.

 
     
    Afsluiting kindervakantieweek

Ter afsluiting van de Kindervakantie week hebben de kinderen van Hoogeloon een  circusvoorstelling gegeven in een echte circustent op het gildetrein ‘ Onder d’n Boom’.   De kinderen hadden in groepjes heel de  middag geoefend en ‘s avonds lieten zien wat zij  geleerd hadden.

 
     
    Koningschieten gilde St.Sebastiaan

Traditiegetrouw vindt op kermismaandag het Koningschieten plaats.

Dit jaar is het de beurt aan gilde St. Sebastiaan

.
 
     
     
    Taptoe 2012

De “Taptoe Hoogeloon” werd dit jaar in een nieuw, swingend jasje gestoken. Met meer  amusement,  show en  dans. Kijk naar een samenvatting vanuit gemeenschapshuis d’n Anloôp op zaterdagavond 19 mei 2012

 
     
    Liberationroute
Op diverse plaatsen in Brabant worden luisterkeien voorzien van een QR- code. (Quick Response) Hiermee kun je luisteren naar de tekst van de Liberationroute, de luchtlandingsoperatie Market Garden.  
     
     
    Battle of the dj's

Op 7 april 2012 organiseerde stichting Loonse Evenementen "Battle of the dj's met 6 Hoogeloonse Dj's.

 
     
    Onthulling Bouwbord Zorgvilla's

De eer was aan de bejaarde mevrouw van Beers om samen met wethouder Veldhuizen op 06 april 2012  het bouwbord te onthullen

 
     
    Onthulling Entreezuil

5 februari 2012 hebben Dick Zumker, wethouder Sport, Onderwijs en Bedrijfsvoering van de Gemeente Bladel, en Jo v.d. Heijden de entreezuil op het sportpark de Roetwijer officieel in gebruik gesteld.

Op deze entreezuil zijn de 3 verenigingen vernoemd, welke zijn gehuisvest op het sport-
park de Roetwijer. Deze 3 verenigingen zijn V.V. Hoogeloon, Korfbalvereniging Klimroos en Handboogvereniging Rozenjacht/Recht door Zee.

 
     
    open dag arbeidscentrum Wisselstroom Hapert
Arbeidscentrum Wisselstroom” is een onderdeel van de  dagbesteding van Lunetzorg in Hapert.

Op 14 januari was er een open dag.

 
     
    Modeshow Energy4all

Kinderkledingwinkel Hebbes, organiseerde op 18 januari, samen met kapsalon Rian, en Tonnie schoenen een modeshow in zaal Den Bakker in Hoogeloon.